Over ons

Docenten en leerkrachten hebben tegenwoordig veel digitale middelen tot hun beschikking voor het geven van basisonderwijs. De YES Academy ondersteunt leerkrachten in de ontwikkeling van hun eigen digitale vaardigheden zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van al deze digitale middelen. Wij hebben hiervoor een unieke en eigentijdse formule ontwikkeld met complete lesmodules, voor beginners en gevorderden.

De opleidingen die wij aanbieden zijn zeer toegankelijk voor álle leerkrachten in het basisonderwijs. U kunt zelf de module kiezen die het beste aansluit bij uw huidige digitale kennis en vaardigheden. Alle modules worden digitaal aangeboden via onze YES Academy en kunnen op eigen tempo worden gevolgd. Daarbij heeft u altijd de beschikking tot een trainer die u als leerkracht begeleid. De periode om een module af te ronden is maximaal 12 maanden. Het volgen van de modules is afhankelijk van de eigen kennis en het eigen tempo van de leerkracht. Elke module vraagt om een tijdsbesteding van ongeveer 20 uur.

De Academy kan ingezet worden op 2 verschillende manieren:

  • U bent klant van YES.be en maakt gebruik van het Digisprong pakket voor uw hele school. Dan is de dienst altijd inbegrepen voor alle leerkrachten (module 1 t/m 3).
  • U bent geen klant van YES.be en neemt het YES Teach the Teacher programma als pakket, waarin enkel de academy is opgenomen.

Het Teach the Teacher programma van YES.be bestaat uit 3 verschillende modules voor Microsoft en 2 modules voor Google. U maakt hiervoor een keuze uit één van de twee (Microsoft of Google). De modules zijn als volgt opgebouwd

1. Basis digitale vaardigheden Microsoft of Google
2. Digitale Didactiek met o.a. TPACK, SAMR, Blended Learning, Hybrid Learning, Trends en Vier in balans (Beschikbaar vanaf eerste kwartaal 2022)
3. Gevorderde digitale vaardigheden Microsoft (beschikbaar vanaf februari 2022)

Na het volgen van de eerste 2 modules is er de mogelijkheid tot het volgen van een nieuwe (vierde) module over digitale leermiddelen met o.a. Flipgrid, Kahoot, AR en VR, Padlet en meer. Deze module zal beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2022.