Terug naar Training

Inleiding Microsoft (gevorderd)

0% Voltooid
0/0 Steps
Hoofdstuk 1 of 1
In uitvoering

Inleiding Microsoft voor gevorderden

Microsoft Office biedt een waaier van mogelijkheden voor leerkrachten. In deze cursus gaan we een stap verder als “de tekst in Word verwerken”, “de standaardpresentatie in PowerPoint” en “de eenvoudige berekening in Excel”.

In Word ga je aan de slag met de Insluitende lezer. Deze werd oorspronkelijk ontwikkeld voor dyslectici, maar kan erg interessant zijn voor de lessen taal/Nederlands, Frans en Engels. In PowerPoint nemen we dan weer een videoles op die vervolgens bezocht kan worden via Stream, een alternatief voor YouTube, maar dan privacyvriendelijk. In Excel worden de beste formules bovengehaald om u werk te laten besparen bij het berekenen van rapporten.

Een e-mail is niet meer uit onze samenleving te weren. Om vlot te kunnen communiceren, geven we een training in Outlook. Maar ook samenwerken en het veilig plaatsen van bestanden is belangrijk. OneDrive vervangt de diskette en usb-stick die ons zo lang toelieten om bestanden mee te nemen. OneDrive laat nu ook toe om samen te werken in deze gedeelde bestanden.

Tijdens de pandemie deed inzien dat zonder technologie onderwijs soms zelfs niet kan doorgaan. Vele leerkrachten moesten noodgedwongen Zoom, Google Meet of Teams gebruiken om hun leerlingen nog live te kunnen gebruiken. Daarna trede wellicht een soort van Teams-moeheid op, al naargelang de leerkracht. Maar Teams deed ook mensen inzien dat je niet altijd naar de campus moet gaan om nog werk te kunnen verrichten. Soms is een vergadering of andere overleggen zeker wel eens makkelijker vanuit thuis. Maar ook afstandslessen moeten daarom altijd verbannen worden.

OneNote is wellicht de meest verborgen parel in het Officegamma. Kent u deze tool? Wellicht niet. Kan deze meer dan Word? Ja, zeker wel! Maar wist u dat er toetsen kunnen opgesteld worden in OneNote’s uitbreiding Class Notebook? Om vervolgend snel verdeeld te worden aan leerlingen, verbeterd en feedback te delen.