Terug naar Training

Inleiding Microsoft (basis)

0% Voltooid
0/0 Steps
Hoofdstuk 1 of 1
In uitvoering

Inleiding Basiscursus Microsoft

Microsoft Office biedt een waaier van mogelijkheden voor leerkrachten. In Word kan je namelijk teksten verwerken om zo artikelen, toetsen, werkstukken en andere inhoud professioneel op te bouwen. PowerPoint biedt een blank canvas waarbij de mogelijkheden onbeperkt zijn. Hiermee kan je dan weer presentaties bouwen voor leerlingen, collega’s en ouders. In Excel kan je berekeningen laten maken zodat je die rekenmachine minder nodig hebt. Alle totalen, gemiddelden en andere gegevens van toetsen verwerken? Dat kan in Excel in een handomdraai.

 

Een e-mail is niet meer uit onze samenleving te weren. Om vlot te kunnen communiceren, geven we een training in Outlook. Maar ook samenwerken en het veilig plaatsen van bestanden is belangrijk. OneDrive vervangt de diskette en usb-stick die ons zo lang toelieten om bestanden mee te nemen. OneDrive laat nu ook toe om samen te werken in deze gedeelde bestanden.

 

Tijdens de pandemie deed inzien dat zonder technologie onderwijs soms zelfs niet kan doorgaan. Vele leerkrachten moesten noodgedwongen Zoom, Google Meet of Teams gebruiken om hun leerlingen nog live te kunnen gebruiken. Daarna trede wellicht een soort van Teams-moeheid op, al naargelang de leerkracht. Maar Teams deed ook mensen inzien dat je niet altijd naar de campus moet gaan om nog werk te kunnen verrichten. Soms is een vergadering of andere overleggen zeker wel eens makkelijker vanuit thuis. Maar ook afstandslessen moeten daarom altijd verbannen worden.

 

OneNote is wellicht de meest verborgen parel in het Officegamma. Kent u deze tool? Wellicht niet. Kan deze meer dan Word? Ja, zeker wel!