Hoofdstuk 1 of 0
In uitvoering

Aanmelden en starten met Teams

1. Surf naar https://www.office.com/  om je aan te melden. Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Office 365. Klik op Teams om de app te openen. 

2. De online werkomgeving van Microsoft Teams.

 

Nadat Microsoft Teams opgestart is in de browser, krijgt u dit scherm te zien. 

3.    Microsoft Teams installeren op de computer.

 

Microsoft Teams kan ook eenvoudig geïnstalleerd worden op de computer. Open het programma en klik op bureaublad-app downloaden. 

 

Vervolgens wordt er een bestand gedownload op de computer. Het bestand kan je helemaal onderaan in de browser terugvinden. Klik op het pijltje en daarna op openen om het te installeren. 

Het bestand kan je ook terugvinden bij de map downloads op de computer.

Na de installatie wordt de Microsoft Teams-bureaublad-app geopend.

Activiteit: bij deze rubriek wordt er een overzicht weergegeven van al uw ongelezen berichten, vermeldingen, antwoorden en meer. Activiteiten kunnen gefilterd en aangepast worden via instellingen. Elke nieuwe activiteit wordt in een rode cirkel weergegeven.

Chat: chatten is één van de belangrijkste functies in Teams. Van afzonderlijke chats met slechts één persoon tot groepchats en gesprekken in kanalen.

Teams: alle teams waaraan je deelneemt, worden weergegeven. Teams kunnen verder ingedeeld worden in kanalen. Je kan deelnemen aan kanalen of een nieuw kanaal aanmaken. Elk kanaal bestaat uit verschillende tabbladen en biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende apps en services. Deel bestanden en werk samen via Teams.

Opdrachten: het tabblad opdrachten is enkel beschikbaar in klasteams. Docenten en leerlingen/studenten die samenwerken aan groepsprojecten, opdrachten en meer.

Agenda: bekijk alles wat u voor de dag of week hebt gepland, of plan een vergadering. De Teams-agenda wordt gesynchroniseerd met uw Outlook-agenda.

Oproepen: u kunt rechtstreeks vanuit een chatsessie één-op-één- of groepsgesprekken voeren met iedereen in uw organisatie, zonder dat u een teamvergadering hoeft te organiseren. Die gesprekken zijn privé en worden niet weergegeven in een teamgesprek. Vermeldingen voor de gesprekken worden echter weergegeven in uw chatgesprek.

Bestanden: bevat de bestanden die u onlangs hebt bekeken of bewerkt. Daarnaast worden ook de bestanden getoond die binnen uw kanaal zijn gemaakt of bewerkt en Downloads toont wat u in Teams heeft gedownload. OneDrive is standaard verbonden en u kan ook andere Cloudopslag toevoegen.

Apps: voeg uw favoriete apps toe voor uzelf of voor uw team.

Help: via de helpfunctie kunt u help- en ondersteuningsinhoud verkrijgen voor Microsoft Teams.

Mobile app downloaden: de mobiele app installeren om op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen binnen Teams.